Kerst en de jaarwisseling

De viering van de Kerst heeft in Nederland een lange traditie. Al sinds de derde eeuw wordt met de Kerst de geboorte van Jezus Christus gevierd. Veel van de symbolen, zoals de kerstster en de kerststal vinden hun oorsprong in het christelijk geloof. De kerstboom, misschien wel het bekendste beeld bij de Kerst, is afkomstig uit Germaanse tradities en was voorheen een symbool van vruchtbaarheid. Met de secularisering is de laatste decennia de betekenis van Kerst veranderd. Er is meer nadruk komen te liggen op uitgebreid en lekker eten, het geven van cadeaus en vooral ook van gezellig samenzijn.

Oliebollen zijn onlosmakelijk verbonden aan de oudejaarsavond. Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de oliebol. Zo zou het kunnen zijn dat de Germanen de voedzame oliebol al kenden. Andere verhalen verwijzen naar de Middeleeuwen en de 17e eeuw. Hoe dan ook, in 1868 had de oliebol een echt plekje in de Nederlandse cultuur veroverd en kreeg het een vermelding in de Van Dale.

Bakkerij Aelbers

Rond de periode rond Kerst en de jaarwisseling hebben onze bakkers het druk om er voor te zorgen dat tal van lekkernijen verkrijgbaar zijn. In onze winkels liggen rijk gevulde kerstbroden, feestelijke kerststollen, chocolade, amandelstaven, kleurrijke petit fours, schuimkransen en prachtige kerstklokken. Kom naar de winkel en kijk eens rond bij het kerstassortiment.
En natuurlijk bakken we op Oudejaarsdag de allerlekkerste oliebollen en appelbeignets van IJsselstein en omgeving. Komt u zelf proeven?

Kerst en de jaarwisseling

Heerlijke kerstbonbons
Kerstbanketstaaf
Kerststol met chocolade
Kerststol
Kerstschuimrondjes
Kleurrijke petit fours
Kleine petit fours
Kerstkrans met kaarsje
De lekkerste oliebollen
Rijk gevulde kerstklok
SELECT `shop_times`.* FROM `shop_times` WHERE `type`='1' AND `start`<='2022-05-23 06:47:50' AND `finish`>='2022-05-23 06:47:50' ORDER BY FIND_IN_SET(`type`, '9,1,2,3,4,5,6,7,0')

Onze aanbiedingen

Vandaag in onze winkels

Er zijn geen aanbiedingen.