Over Bakkerij Aelbers

Van moorkop tot apenluider

Bakkerij Aelbers werd opgericht in 1902 in IJsselstein. In de tussenliggende periode van meer dan een eeuw ging de bakkerij van vader op zoon. In 2000 werd het bedrijf (met drie filialen en zo'n 45 medewerkers) overgenomen door Stef en Wilma Zaal, die het bedrijf verder uitbouwden. Een nieuwe overname in 2017 was het begin van een moeizame periode, die zelfs betekende dat het bakkersbedrijf kortstondig werd gesloten. Begin 2019 tekende Martin Lakerveld uit Vianen voor de overname van het bedrijf. Wie denkt dat daarmee alles op z'n kop werd gezet... vergist zich. Martin omarmde het beproefde recept, besloot het assortiment en de ambachtelijke werkwijze van de familie Aelbers ongewijzigd voort te zetten en hield zelfs de bedrijfsnaam in ere. Never change a winning team!

Voor brood, koek en slagroomgebak kunt u bij Aelbers terecht. Ook het best bewaarde geheim van IJsselstein, de door de familie Aelbers bedachte 'apenluider', wordt nog steeds met de originele receptuur door onze bakkers gemaakt. Onze klanten weten ons te vinden voor dit delicate stukje zoetigheid, een koek in de vorm van een klok, gemaakt van amandelspijs en stukjes appel. "Iedereen hier kent onze apenluider", weet Martin Lakerveld. "Zelfs mensen van buiten de regio komen er speciaal voor langs."

Kwaliteit gegarandeerd

Belangrijk om te weten is dat Bakkerij Aelbers HACCP-gecertificeerd is. HACCP is een keurmerk voor bedrijven die zich bezighouden met bereiding, verwerking, verpakking en vervoer van (verse) levensmiddelen. De bakkerijsector is streng gereglementeerd in Nederland. Bakkers moeten voldoen aan de HACCP-regels voor strikte hygiëne. Voor ons zijn goede, gezonde en veilige levensmiddelen vanzelfsprekend, voor u is het prettig om te weten.

Zakelijk

Bakkerij Aelbers levert ook aan bedrijven. Of het nu gaat om brood voor uw bedrijfsrestaurant, feestelijk gebak of hartige saucijzebroodjes: wij leveren in de regio IJsselstein en Nieuwegein. Heeft er vragen over: stuur ons een bericht.

Over de website

Op het gebruik van deze website is een disclaimer van toepassing.

Ervaar de smaak van de echte bakker

Ons filiaal aan de Benschopperstraat
Krentenwegge
Brood in alle soorten - elke dag vers
Keniabrood
Marsepeingebak - heerlijk bij de thee!
Volop keuze in verse bolletjes
De winkel aan de Biezen 17 in IJsselstein
Warme sauzijzen - in al onze winkels verkrijgbaar
Hollands Grof
Eikeltjes, als bokkepootjes, maar dan anders...
Donuts, een zalige zoetigheid
Moorkoppen met heerlijke chocolade
Frans stokbrood - altijd lekker
Vers aardbeiengebak
Gebak met knapperige hazelnoot
SELECT `shop_times`.* FROM `shop_times` WHERE `type`='1' AND `start`<='2022-05-23 08:27:50' AND `finish`>='2022-05-23 08:27:50' ORDER BY FIND_IN_SET(`type`, '9,1,2,3,4,5,6,7,0')

Onze aanbiedingen

Vandaag in onze winkels

Er zijn geen aanbiedingen.